Detailní popis produktu
Skořápkové plody
Složení: jádra loupaných MANDLÍ 100%
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 6 - 10 měsíců
Země původu: USA, Španělsko
Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
energetická hodnota: |
2671kj /638kcal |
tuky: | 52g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4g |
sacharidy: | 19,2g |
z toho cukry: | 4,8g |
bílkoviny: | 18,3g |
sůl: | <0,025g |
Alergeny:
Skořápkové plody
a výrobky z nich – všechny druhy ořechů,
označení dle 1169/11 EU
Mandloň obecná (Prunus dulcis) je strom z rozsáhlého rodu Prunus, kam patří také broskvoň, třešeň nebo švestka.
Pochází ze severní Afriky a západní Asie. Pěstuje se v teplých oblastech Evropy, v okolí Středozemního moře zplaňuje. Po druhé světové válce byly na území Jihomoravského kraje vysázeny poměrně rozsáhlé mandloňové sady, z nichž na konci 20. století zůstaly jen dva malé sady s necelou tisícovkou mandloní a společnou rozlohou asi 4,5 ha, které jsou městem Hustopeče udržovány jako turistická atrakce.
Mandloň je keřovitá nebo stromovitá rostlina dosahující výšky 5 metrů. Vytváří široké, mírně převislé, zahuštěné koruny ve tvaru kruhové výseče. Stromy rostou velmi bujně ve školce i na trvalém stanovišti.
Plodem mandloně je peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř se skrývá zploštělé semeno s dírkovaným povrchem.
Zdroj: Wikipedie
Kategorie: | Ořechy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |