Para ořechy 100g

59 Kč

Nezpracované para ořechy. 

Skořápkové plody
Složení: PARA ořechy jádra 100% .
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 5 - 6 měsíců
Země původu: Bolívie, Brazílie 

 

Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.

Popis (1)

 
 energetická  
 hodnota:
 2857kj /693kcal   
 tuky:  67,1g
 z toho nasycené   mastné kyseliny:  15,1g
 sacharidy:  4,2g
 z toho cukry:  2,3g
 bílkoviny:  14,3g
 sůl:  0g

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Para ořech je jádrem tobolky, která je plodem Juvie ztepilé. Uvnitř tobolky se nachází 12 až 22 semen s pevnou skořápkou a tučným bělavým jádrem, což je náš para ořech. Tento název dostal podle přístavu Pará, odkud putoval do Evropy. Oblastí výskytu je Amazonie  v Jižní Americe. 

Tento druh ořechu je známý pro svůj obsah selenu a sním spojenou doporučenou nízkou spotřebou (1 ořech obsahuje čtvrtinu doporučené denní dávky, která je 400μg). Je tedy vhodné konzumovat dva ořechy denně, jelikož příjem selenu je i z jiných látek, a to živočišných. V případě, že jste veganem či vegetariánem, nebál bych se konzumace tří až čtyř ořechů denně. Selen podporuje kardiovaskulární systém, vyživuje pokožku, nehty a vlasy. Para ořech působí protizánětlivě. 

V těhotenství konzumace para ořechů přispívá ke správnému vývoji mozku.

Společně s vitamínem E bojuje proti volným radikálům a přispívá tak ke zpomalení stárnutí. Obsahuje i jiné minerály, jako jsou draslík, který pomáhá činnosti srdce, snižuje krevní tlak a pozitivně působí na nervovou soustavu. Hořčík, který ze stovek pozitivních procesů nejvíce ovlivňuje kontrakce svalů a podporuje celkový pohyb všech svalů v těle. Mezi další minerály patří zinek, měď a železo. 

Para jsou také důležité pro těhotné ženy. Přispívají ke správnému vývoji mozku plodu. Při doporučeném denním příjmu v podobě tří ořechů para denně se maminky nemusí bát žádných negativních následků, spíše naopak ocení veškeré pozitivní účinky na tělo a mysl.

Čerstvý ořech dobré kvality poznáme podle bělavé krémové barvy a plné tučné chuti.

Ořechy můžeme využít v množství dvou kousků denně, což nenabízí žádnou kreativitu v jídelníčku. Je možné nasekané kusy para ořechů přidat do jogurtu či jen tak jako součástovocné či zeleninové svačiny. 

Látku selen můžeme přijmout v živočišných produktech, proto vegetariáni a zvláště vegani mohou konzumovat o poznání více kousků para, až 4 ořechy denně.

Pro ty, kteří rádi nakupují v kvalitě BIO a dívají se na svůj nákup "ekologickýma očima", tu máme para ořechy v BIO kvalitě.

Pokud vás omrzela tradiční chuť para ořechů, zkuste naše para v tiramisu a poznejte sladké spojení chutí tiramisu společně s tučným para ořechem.

Určitě jste už slyšeli o namáčení oříšků. Chvíle ve vodě ořechům jen prospěje, zbaví je nechtěných látek pro naše tělo. Jediná nevýhoda u této metody je změkčení oříšků. Pokud chcete oříšky stále křupavé, dopřejte jim chvíli v troubě a budou zase jako po prvním otevření z pytlíku.

Kategorie: Ořechy
Hmotnost: 0.1 kg